top of page

DIY Balloon art

In deze post vertel ik je precies hoe ik een ballonnenboog heb gemaakt voor de babyshower voor mijn zus en hoe jij hem zelf kunt maken voor je eigen feestje. Waarom je dit zou willen maken? Nou, omdat het toch gewoon fantastisch is om een feestje te geven waarbij de versiering helmaal EXTRA is!?


Tekst gaat verder onder de foto's.


Mocht je nog niet overtuigd zijn. Het is een echte eyecatcher en daarmee de perfecte foto plek + het tilt je feestlocatie in één klap meteen naar een hoger level (haha al zeg ik het zelf) + het allerbelangrijkste, het is ook nog eens super gezellig om dit samen met anderen te bouwen onder het genot van een lekker hapje, drankje en muziekske (=muziekje in Brabants.) Op deze manier heb ik mijn boog namelijk samen met mijn ouders gebouwd. Speaker op standje 100 en gaan met die banaan! Nu zijn mijn ouders echte muziekliefhebbers en kunnen ze een goede beat zeker waarderen dus een feestje was het zeker (hieronder even bewijs dat ik hele gezellige ouders heb, video is van een lange tijd terug maar nog steeds even soepel in de heupjes).


Tekst gaat verder onder de video.

Inspiratie

De beginfase van een project is altijd het leukste onderdeel. Ik ben een echte dromer, hou van groots denken, voor het beste gaan en het liefst geen consessies doen. Een goede reden om helemaal los te gaan op Pinterest en alle inspiratie in me op te zuigen. Volgende stap? Keuzes maken en alles samenvoegen tot mooi geheel. En ik zou mezelf niet zijn als ik hier geen schetsje van zou maken. Zie hieronder. 👇🏻


Om vervolgens de juiste ballonnen te kunnen bestellen heb ik op basis van mijn inspiratie en ideeën een kleurenpalet gemaakt. Mijn zus is grafisch ontwerper en is dol op pastel en nude. Daarnaast is ze minder fan de obvious roze en blauwe kleuren dus hier wilde ik van wegblijven.Aan de slag!

Ik had een heel weekend vrij gepland om naar Schijndel te gaan zodat ik alle tijd had om met pap en mam deze boog te bouwen. Tussen de bedrijven door heb ik nog met wat vrienden afgesproken die ik niet zo heel vaak zie door de afstand dus dat was echt de kers op de taart (een weekend doorbrengen met mijn ouders was de taart). Eenmaal onderweg vanuit Haarlem naar Schijndel belde mijn moeder "Bo, het pompje waarmee we willen gaan blazen dat werkt niet. Ik ben naar de action gegaan en heb één handpompje weten te bemachtigen". HAHA 1 handpompje voor zo'n 300 ballonnen. HAHA. Dat gaan we dus niet doen dacht ik, we moeten even wat fixen. In eerste instantie was namelijk een elektrisch luchtbed pompje het plan. Helaas werkte dit totaal niet. Gelukkig was mijn vriendin Loïs een echte lifesaver omdat zij een elektrische ballonnenpomp thuis heeft staan (wie heeft het niet) die ik mocht lenen. Thank the lord!!


Voordat we begonnen had ik al een paar tutorials gekeken voor het maken van zo’n boog waarbij de basis het belangrijkste is. In de basis zorg je eigenlijk voor een constructie in de vorm van je boog. Denk bijvoorbeeld aan een hoepel, PVC buis of touw die je in de gewenste vorm plaatst. Om die constructie ga je heen bouwen. Mijn vader is drumleraar dus heeft veel statieven thuis. De perfecte basis voor onze boog. Op de punt van het statief hebben we een buigbare slang voor in het zwembad geplaatst. Ik weet de exacte term even niet maar dat zijn van die grote drijvende stokken voor in het zwembad. Je moet even creatief zijn met de middelen die je in huis hebt voor de basis van je bouwwerk.

Goed, als je constructie staat ga je die constructie op een consistente manier wegwerken. Ik maakte 2 ballonnen aan elkaar en verbond vervolgens 2 paartjes met elkaar. Je hebt dan dus een set van 4 ballonnen die je aan je constructie vastmaakt. Je rijgt als het ware de viertjes om je PVC buis, touw of paal heen. Gelukkig hadden pap, mam en ik een goed hulpje genaamd Gijs ;) Zie foto's hieronder.

Tekst gaat verder onder de foto.Oke, we hadden twee basis bogen gemaakt, bestaande uit alleen maar keurige setjes van vier. Echt speels was het dus nog niet echt. Tijd om gaten op te vullen en creatief los te gaan op de bogen. Ik heb het bevestigen eigenlijk een beetje op gevoel gedaan. Elke keer met touwtjes heb ik de ballonnen vastgebonden aan de constructie. Soms gebruikte ik elastiekjes zodat het wat beter mee kon veren.


Tot in de late uurtjes ben ik bezig geweest met het zo ver mogelijk afmaken van de boog. De laatste ballonnen en finishing touches heb ik tot de volgende dag bewaard. Op dit punt heb ik twee tips voor je. Tip 1, bewaar een aantal ballonnen in alle kleuren/afmetingen just in case. Je kunt er maar beter een paar achter de hand hebben mochten er ballonnen klappen. Tip 2, (mocht je boog buiten komen te staan) zorg ervoor dat ze niet (te lang) in de zon staan en doe de ballonnen op de grond pas op het laatst. Zo zorg je ervoor dat de kans dat de ballonnen klappen klein blijft. Verder is het gewoon leuk dat je lekker los kan gaan en alles op gevoel kan doen.


Het eindresultaat & de verassing


De volgende ochtend was het eindelijk zo ver. Tijd om de puntjes op de i te zetten. De ballonnenbogen werden naar buiten getild, de versieringen opgehangen, de taart werd geleverd (mijn lieve vriendin Anne-Fleur heeft een prachtige taart gemaakt dus mocht je er nog eentje nodig hebben, volg @littlebakeryboutique op Instagram even) en alle vriendinnen druppelden binnen met versieringen, babyfoto's en heerlijk eten.


Tekst gaat verder onder de video en foto's.Het moment was daar en we hebben Britt flink weten te verassen. Helemaal overweldigd door alle lieve mensen die samen zijn gekomen voor haar! Inmiddels is mijn kleine neefje Giya geboren en ik ben super trots!


Aan alle leuke en mooie dingen komt helaas een einde. Zo kwam ook het moment dat we de prachtige boog (al zeg ik het zelf) weer moesten afbreken. Dit was wel zo'n insta VS reality momentje haha, ik wilde deze foto je niet ontnemen.


Thanks voor het lezen, ik hoop dat je het leuk vond!

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page